Klub Hitohana Strona Główna

Drobne zmiany
Idź do strony: 1 2 3 4 5   »  
Ifrexalis
[konto nieaktywne]

""

ikona_postu Wysłany: 2009-06-21, 19:39

Witam, nikt nie powinien mnie tu (z drobnymi wyjątkami) kojarzyć, więc na początek się przywitam - zwę się Ifrexalis i można powiedzieć, że stoję w cieniu klubu, od początku odpowiadałem za przygotowanie witryny i forum Hitohany oraz udzielałem się jako doradca w jakiś drobnostkach.
To co widać teraz, to najnowszy pomysł realizowany od ponad dwóch miesięcy (oczywiście z przerwami i w przerwach), a mianowicie przystosowanie skryptu phpBB by Przemo do obsługi całej strony.

Robota nie jest skończona, na pewno to widać - zwyczajnie brakło mi czasu, bo za bardzo się obijałem z pracą :-> ale nie oznacza, to iż tak zostanie, bo Nie zostanie. Przez najbliższy czas będę się tutaj panoszył, poprawiał błędy, realizował nowe pomysły i rozbudowywał ogólnie dostępne opcje.
Pytanie zatem - "po co oddawać coś co nie jest skończone?" - opowiadam: "Bo obiecałem, że będzie kiedy będzie - data premiery minęła wczoraj, jednakże musiałem mieć jeszcze dobę na poprawienie paru ważniejszych aspektów. Najważniejsze funkcje są dostępne, więc można powiedzieć, że forum działa - strona nie całkiem, bo nie ma na niej jeszcze treści (prócz listy Klubowiczów). Miałem po prostu przenieść całą treść z wersji poprzedniej, jednakże napiszę ją od nowa - mam nadzieję, że lepiej".

Wspomnę jeszcze o paru kwestiach..
Budowa - cały szablon oparty jest o to co Będzie niewątpliwie zmorą przez pierwsze dni, a mianowicie ustabilizowanie kodu. Jest z góry ustalona wysokość i jedynie zawartość przesuwa się. Jest to zrobione po to aby zablokować przesuwanie się zawartości względem szerokości. Bełkotliwie, to brzmi, ale idzie dostrzec na czym to polega.
I tu uwaga - osobiście znam bardzo niewiele projektów, które opierają się na takiej budowie, toteż proszę o konkretne opinie. Jeśli nie spodoba się Wam to rozwiązanie, to będę je zmieniał.

Poza tym wspomnieć warto jeszcze o grupie "Klubowicze" - są w niej wszystkie wiadome osoby, jednakże część państwa wysłała inny pseudonim emailem na listę ze strony głównej, a inny ma tutaj, więc nie byłem w stanie dodać ich do grupy. Proszę o wiadomości tych, którzy zgłoszenie do klubu wysłali, a w grupie "Klubowicze" nie figurują.

Na koniec tradycyjnie zapraszam do dzielenia się uwagami, zwracanie uwagi na możliwe błędy, pomysły itp.

Pozdrawiam

*Yo Otsai  
"Ofiara YOaistki..."

ikona_postu Wysłany: 2009-06-21, 20:37

*.* no, no.... Hito sie rozwija. to dobrze.
tylko... kiedy w koncu udalo sie mi wejsc na strone naszego kochanego klubu... dostalam siarczysty policzek od koloru strony ^^'
siedze sobie w ciemnym pokoju i oczekujac rownie przyjemnie ciemnej strony dostalam po oczach biela xD''' nie zebym miala cos przeciwko ale troche mnie to zdziwilo. ^^'
chce nadmienic ze biel dosc mocno meczy oczy...(a patrzac na czas jaki spedzam na hito - czyli multum - to mi sie te oczy wypala |D''')

mam tez male ale do samego ukladu forum. w porownaniu z poprzednia wersia jest... no troche mniej czytelne. =/

ogolnie bardzo mi sie podoba (nie bede tylko narzekac xD)
elegancko zostala polaczona nasza wielka klutnia: szop czy kwiat?
tylko trzeba przywyknac =D

lubie ciemne kolorki itp. to pewnie dlatego ^^' w ogole przywiazalam sie bardzo do poprzedniego wygladu Q_Q
ale to mi sie jak juz mowilam tez bardzo podoba =D gratuliren Ifrexalis-kun ^,^

Edit:
mam jedna propozycje: fajnie by bylo gdyby licznik stron w tematach byl u gory i na dole bo trzeba jezdzic po calej stronie w te i we wte xD

sygnatura ◊
Bestia najgorsza zna trochę litości. Ja nie jestem bestią, więc jej nie znam.
~William Shakespeare

komarEX  
"Babcia Zordon"

ikona_postu Wysłany: 2009-06-21, 21:02

Będę marudził...
Kolor zabija, co się stało z ciemnością... teraz to będziemy witać jako dzieci jasności lol
Stała wysokość ok, ale stała szerokość nie. Ustawić minimum takie jak jest teraz, a max na 100%.(sorry zapomniałem, że phpbb ma stałe wartości ><)
Yo Otsai, licznik stron jest na górze, tylko że po lewej (no chyba, że Ifrexalis dodał w trymigach).
No, na razie tyle.

*mangetsu  
""

ikona_postu Wysłany: 2009-06-21, 21:09

Zgodzę się z przedmówcami co do koloru- ta biel gryzie i, podejrzewam, będzie w jakiś sposób zniechęcała nowych potencjalnych Hitohańczyków..tak mi się wydaje.

*Yo Otsai  
"Ofiara YOaistki..."

ikona_postu Wysłany: 2009-06-21, 21:10

komarEX napisał/a:
Będę marudził...

bede zua i to powiem: ty zazwyczaj marudzisz XD''''

a jesli chodzi o ten liczniek.... nie zauwazylam XD''' sumimasen - moj blad ^^'''

sygnatura ◊
~William Shakespeare

Syris_Darkness  
"Wielki Kruczy Łowca"

ikona_postu Wysłany: 2009-06-21, 21:15

podobnie jak przedmówcy: kolor ssie ==''
trudno będzie mi się też przyzwyczaić do stałej wysokości, ale to już trudno.....
a tak ogólnie to jest nawet spoko (tylko ta grafika ==''' no... ale to się chyba zmieni po ustaleniu "wiadomej rzeczy" =__=''''')

komarEX  
"Babcia Zordon"

ikona_postu Wysłany: 2009-06-21, 21:16

Yo Otsai napisał/a:

komarEX napisał/a:
Będę marudził...

bede zua i to powiem: ty zazwyczaj marudzisz XD''''

Muahaha... gomenasai

Sygnaturki się pochowały (w tym momencie regulamin dot. sygn jest bez sensu).
Cytowanie części posta po zaznaczeniu - brak.

*Yo Otsai  
"Ofiara YOaistki..."

ikona_postu Wysłany: 2009-06-21, 21:23

komarEX napisał/a:
Cytowanie części posta po zaznaczeniu - brak.

to takie cos w ogole bylo? oO'''
ja sobie klikam 'cytuj' i kasuje czego mi nie trza xD''''

sygnatura ◊
~William Shakespeare

Ifrexalis
[konto nieaktywne]

""

ikona_postu Wysłany: 2009-06-21, 21:36

No faktycznie, zgubiłem w pliku konfiguratora literkę i stąd brak ikony cytowania selektywnego.
Co do zmiany barw - a jaką państwo proponują? Taką jak była? może coś innego - please! press the issue :)

Syris_Darkness  
"Wielki Kruczy Łowca"

ikona_postu Wysłany: 2009-06-21, 21:47

hmmm.... może dopóki nie będzie innego pomysłu zostanie tak jak było? bo chyba wszyscy przywykli, a teraz to rzeczywiście razi w oczy jasnością XD'''

*mangetsu  
""

ikona_postu Wysłany: 2009-06-21, 21:51

jestem za

zukori  
"gryzę."

ikona_postu Wysłany: 2009-06-21, 21:59

mi się nie podobają jedynie te paski przewijania TT a tak to ustawienie tego całego systemu na forum to genialny pomysł ^_^

sygnatura ◊

*damio12  
"Dziwny Damian"

ikona_postu Wysłany: 2009-06-21, 22:03

Zgadzam Się z Zukori ;D

sygnatura ◊

*Namida  
"Grzeczny bananek"

ikona_postu Wysłany: 2009-06-21, 22:44

... szczerzee? nie podoba mi sięęę... moze dlatego, że jestem przyzwyczajona do starego wystroju Hito i trudno będzie mi się dopasować. Troszkę za jasno.. i strona (jako forum, komentarze etc.) jest taka mała. Ogólnie to dobra robota bo zrobiło się tak... świeżo.
Ten szop na górze... no niby został wybrany na maskotkę, ale rozmawialiśmy na spotkaniu i może lepiej tam umieścić to logo co zrobiła Syris?

sygnatura ◊
I'm a banana! I'M A BANANA! EAT ME :C

*odznacz jako przeczytane* <3

Ifrexalis
[konto nieaktywne]

""

ikona_postu Wysłany: 2009-06-21, 22:57

Co do logo - to jest na wodzie pisane, bo jest w trakcie nowe. Wyniki Waszej ankiety zdradzają, że połowa chce szopa, połowa kwiat, więc albo to trzeba jakoś połączyć w całość (obecny projekt do tego zmierza), albo robić trzeci symbol, który wszyscy z miejsca polubią. Kombinujcie :).

Odpowiedz do tematu