| Omega-r |
|
|
Wysłany: 2009-09-12, 01:03
|
|
Jak widać internetowy wizerunek Klubu uległ drobnej zmianie, efekt mojego dłubania przez ostatnich kilka miesięcy staje się od dziś dostępny dla każdego. Najśmieszniejsze jest to, że szablon nie jest ukończony - zmieniłem domyślny subSilver tak bardzo, że muszę przerobić drugą jego połówkę, czyli pliki panelu administracyjnego ~ coś czego 99% osób zajmujących się tworzeniem styli pod fora nigdy nie rusza.
Omega-r (bo tak się to nazywa) jest połączeniem całej mojej wiedzy w tworzeniu skórek pod phpBB by Przemo, jest sumą czterech lat doświadczeń i zarazem najlepszym stylem mojego autorstwa do tej pory. Jak zwykle nie zadowoliłem się zmienianiem kolorków w css, a modyfikowałem kod na lewo i prawo. Pierwszą ideą, która przyświecała mi przez początkowy czas tworzenia, było pisać wszystko na obowiązujących dzisiaj standardach i starałem się to realizować do dzisiaj i będę realizował dalej, do końca. Sumą tej pompatycznej gadaniny będzie wniosek: nie wiem czy ktokolwiek w Polsce zrobił coś podobnego ze zwykłego forum, w każdym razie nie widziałem.
Przejrzałem każdy ogólnodostępny plik i każdy przepisałem, ale gdzieżby tradycję diabli wzięli... Liczę, że korzystanie ze strony i z forum będzie przyjemne i bezproblemowe, a jeśli znajdą się jakieś defekty, to zostaną opisane w komentarzach do tej notki. Ja zrobię co mogę, by ten projekt stał się wizytówką, więc proszę o wszelkie uwagi i komentarze... no może poza wyglądem ikon emocji, których nie dotykałem, bo "ktoś" ma je narysować w wolnej chwili x).
PS. W najbliższym czasie dodam ostatni ważny tekst na stronę główną - odnośnie form współpracy Klubu ze Światem.
PS2. Został także uruchomiony szablon dodatkowy oznaczony nazwą Omega_r_alt. Zawiera on śladowe zmiany, o które parę osób się upomniało. Dostępny z poziomu ustawień profilu.
|
|
|
|
|
|
Wysłany: 2009-09-12, 09:04
|
|
Tak. Muszę przyznać, że naprawdę bardzo podoba mi się nowy wystrój strony. Jest dużo bardziej przejrzysty. Jestem naprawdę pod wrażeniem ^__^
|
|
|
|
|
|
Wysłany: 2009-09-12, 09:12
|
|
Zgadza się, kawał dobrej roboty :)
|
|
|
|
|
|
Wysłany: 2009-09-12, 12:44
|
|
Proszę państwa, uruchomiłem przed momentem Omega_r_alt, jest to styl bliźniaczy do tego, który widzicie, ale zawiera śladowe zmiany, o które kilka osób się upomniało (postacie nad logo oraz model sygnatury). Proszę nie bać, nie stresować i pisać co się np. nie podoba - mając dwa style mogę wpasować się w szersze gusta.
Przełącznik między-szablonowy znajduje się w ustawieniach profilu każdego z Was.
Od razu też mówię, że nie wszystkie prośby spełniam. Każdą rozważam i staram się zestawić z możliwymi skutkami, coś zatem się zmieni, coś zostanie.
|
|
|
|
|
|
Wysłany: 2009-09-12, 21:19
|
|
Szablon jest super ;33 Na prawdę, dzięki i wyszedł Ci super ;D
Tylko mam uwagę (a raczej pytanie) - jest tu jakiś znaczek oznaczając, ze post nie jest przeczytany? Bo nie mogę się doszukać ^^
|
|
|
|
|
|
Wysłany: 2009-09-12, 22:06
|
|
Muszę przyznać, że szablon super duper i w ogóle. ;]
|
|
|
sygnatura ◊
|
|
|
|
Wysłany: 2009-09-12, 22:09
|
|
Całkowicie zgadzam się z opinią o szablonie- jest super. Lecz myślę że ten bez tych pannic na górze jest lepszy (choć to tylko moja opinia).
Lecz mam również pytanie: a dokładnie chodzi mi o kawałeczki (chyba) kwiatów wystających z lewej strony a znajdujących się na tym szarym tle (o ile pamiętam były one też tam w poprzednim przejściowym szablonie). Czy one znikną zostaną przesunięte aby były widoczne, czy będą widoczne z powodu przejrzystości tak jak poprzednio? Bo wydaje mi się że tak jak teraz to jest wygląda to trochę dziwnie.
Wydaje mi się również że napis "sygnatura" w sygnaturce wygląda trochę dziwnie i moim zdaniem lepiej aby go nie było, ale nie będę się czepiał jeśli nic z tym nie zrobisz (ot, po prostu drobna sugestia).
|
|
|
sygnatura ◊
Deithwen Addan yn Carn aep Morvudd.
|
|
|
|
Wysłany: 2009-09-12, 23:14
|
|
W sprawie oznaczenia nieczytanych postów bezpośrednio w tematach. Dodałem to, w formie mini-obrazka - wygląda to tak:
w białym prostokącie oczywiście. Proszę nie sugerować się kwadracikiem ze strzałką obok, to jest ikona skrótowa formularza pisania komentarzy do postów, funkcja administracyjna.
Idąc dalej...
tło myślę, że zmienię, aczkolwiek nie myślałem o nim do tej pory. Proszę o cierpliwość.
Natomiast co do tekstu w nagłówku bloku sygnatury.. cóż, dobrze jest aby tam był, bo to bardziej uczytelnia tematy. Natomiast jeśli sam wyraz jest problematyczny, to proszę o alternatywę dla niego x).
|
|
|
|
|
|
Wysłany: 2009-09-13, 10:13
|
|
Ifrexalis, jestes cudotworca, wiesz? *,*
geniaaaalne!
mam tylko jedna uwage.
biorac taki przyklad:
kiedys bylo tak ze byla tam rowniez napisana ilosc postow nieprzeczytanych.
tak np. 'offtop' 84 nieprzeczytane posty.
'manga' 12 nieprzeczytanych postow.
itd.
|
|
|
|
|
|
Wysłany: 2009-09-13, 16:35
|
|
Takiej formy na pewno nie przywrócę, za dużo danych, to żadne dane - nieczytelność i paskudny wygląd. Pomyślę nad zmienieniem formy, ale nic nie obiecuję, a przynajmniej dzisiaj.
|
|
|
|
|
|
Wysłany: 2009-09-13, 17:10
|
|
Wchodze sobię tutaj niczego nie świadoma i zonk @.@
Kawaiii!! Zgadzam się z Yo jeseś cudotwórcą!
|
|
|
sygnatura ◊
"Hehehe Can you make my laugh? Sebastian?"
"Cookie?! *__*"
|
|
|
|
Wysłany: 2009-09-13, 18:57
|
|
Wygląda nieźle, chociaż niektóre rzeczy są teraz mniej przejrzyste. Ale całościowo raczej na plus.
Podziękował ładnie za kupę wkładu własnego.
|
|
|
|
|
|
Wysłany: 2009-09-13, 21:42
|
|
Yo Otsai, no to dodałem coś podobnego. Wygląda to tak:
Wygląda nieźle, chociaż niektóre rzeczy są teraz mniej przejrzyste
Tamaki, ale jeśli nie napiszesz co jest nieprzejrzyste, to nie ma możliwości tego poprawić, czy rozważyć poprawy - daj szansę.
|
|
|
|
|
|
Wysłany: 2009-09-13, 22:10
|
|
Ifre, moze ja sie czepiam ale dla mnie napsi "nieczytane" jest dalej mało widoczny/mało wyróżniajacy sie. :<
[ Komentarz dodany przez: Ifrexalis: 2009-09-13, 23:12 ]
Zmieniłem obrazek na bardziej kontrastowy i wykonałem podwójny test - w okularach i bez - widać x))))).
|
|
|
|
|
|
Wysłany: 2009-09-14, 14:15
|
|
Wiesz, to raczej kwestia przyzwyczajenia. Zaczynam to ogarniać
W sumie nawet nie potrafię powiedzieć co konkretnie jest mniej przejrzyste, być może to kwestia tego, że poprzedni zestaw kolorów był mniej kontrastowy.
Nevermind, jest dobrze
|
|
|
|
|
|
|
|